Sporting Almere en Football Talent starten volgend seizoen nieuwe jeugd voetbalopleiding

Almere • Vrijdag 6 maart 2020 

Doel is om getalenteerde spelers uit de regio een uitgebreid trainingsprogramma aan te bieden en onder de vlag van Sporting Almere uit te komen in de amateurvoetbal competitie. Sporting Almere en Football Talent zijn hiervoor een overeenkomst aangegaan voor 5 jaar en partijen werken momenteel hard aan de voorbereidingen.

Er komen in de laatste week van Maart een aantal informatieavonden, die zullen worden gevolgd door een aantal selectietrainingen en daarna zullen de teams van de nieuwe jeugdopleiding worden samengesteld. Sporting heeft het nieuwe concept afgelopen seizoen uitvoerig getest met een van haar jeugdelftallen, dat was enorm succesvol en voldoende reden om die lijn bij alle jeugdselectieteams nu definitief door te trekken. Volgens René Koster, eigenaar vanFootball Talent, is er tussen voetbal op recreatief- en selectie niveau een behoorlijk gat ontstaan en samen met Sporting Almere wil hij dit gat gaan dichten.

Vanuit zijn ervaring bij onder meer Almere City en NEC, maar ook als docent bij de KNVB ziet hij dat de ontwikkeling van getalenteerde jeugdvoetballers stagneert omdat er geen echte regionale opleiding is. Daar wil Sporting Almere samen met hem verandering in gaan brengen, zeker wanneer spelers de juiste mentaliteit hebben zouden er meer mogelijkheden moeten zijn voor spelers om zich te ontwikkelen. Sporting Almere wil als amateurclub met deze ontwikkeling ook een nieuwe lijn in zetten bij haar recreatieteams.

Peter van Eijk, voorzitter van Sporting is er van overtuigd dat de aanpak bij de selecties model zal staan voor de manier waarom de teams in de breedte trainen en spelen. Goed voorbeeld doet goed volgen zo meent hij, en dat is ook dit jaar al duidelijk zichtbaar bij meerdere teams in de bovenbouw. Betekent overigens niet dat Sporting Almere in zijn totaliteit als club zal veranderen, het doel blijft om zowel recreatief als prestatief voetbal aan te bieden en leden blijven dus vrij om te kiezen op welke wijze zij de voetbalsport willen beoefenen. Sporting Almere hoopt al in de laatste week van maart haar organisatie en definitieve plannen te kunnen presenteren en zal ook via de website regelmatig berichtgeving doen van deze ontwikkeling. Voor verdere vragen over kan contact opgenomen worden met Rene Koster via r.koster@footballtalentforkids.nl of Peter van Eijk via pvaneijk@kpnmail.nl.